RISSI PALMER – REVIVAL

De eerlijkheid gebiedt me om hier meteen toe te geven dat ik tot op heden ook nog nooit had gehoord van de Amerikaanse zangeres Rissi Palmer. Zij is een 38-jarige Afro-Amerikaanse muzikante uit Raleigh, North Carolina die al in 2007 op plaat debuteerde met de single “Country Girl”, gevolgd door een naar haar vernoemde debuutalbum. De voorliefde voor de countrymuziek werd haar als jong meisje door haar ouders met de paplepel ingegeven.

In 2013 volgde een tweede album dat “Best Day Ever” als titel kreeg. Haar recenter werk varieert meer en meer weg van pure country naar soul en R&B. Dat is ook het geval met de negen liedjes die ze nu heeft opgenomen voor haar nieuwste album “Revival” dat dus zeven jaar na haar vorige plaat op de markt zal komen. De redenen voor die lange pauze waren een huwelijk en het moederschap van haar dochter Grace.

De eerste single uit “Revival” werd het op de tweede video te beluisteren nummer “Seeds”. Daarna verscheen het liefdesliedje “Soul Message” als single en begin februari kwam de derde single “You Were Here (Sage’s Song)” uit, een song waarin ze haar gevoelens beschrijft na een miskraam die ze in de zomer van vorig jaar kreeg (zie eerste video). Ze draagt dit nummer dan ook op aan de vele lotgenoten die eenzelfde ervaring moesten doorstaan.

Dit geeft aan dat Rissi Palmer de inspiratie voor haar liedjes zoekt en vindt in de gebeurtenissen uit haar dagelijkse leven. Ook het racisme dat nog steeds sterk aanwezig is in de Amerikaanse maatschappij komt op “Revival” aan bod in een hoopgevende song die “Little Black Boy, Little Black Girl” heet. In het funky nummer “Speak On It” brengt Rissi Palmer een protestsong waarin ze oproept om over het onrecht in de wereld te blijven praten en ertegen te blijven verzetten.

Tot slot willen we toch nog even meegeven dat we vooral onder de indruk zijn gekomen van de loepzuivere zangkwaliteiten van deze dame. Dat en de sterke songs die ze heeft geschreven maken van “Revival” een zeer aangenaam beluisterbare ‘Southern Soul’-plaat van Rissi Palmer.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Baldilocks LLC

video